Загуби за милиарди евро във футбола заради пандемията

Прогнозата прави шефът на Асоциацията на европейските клубове
29 яну 2021 08:33, Елка Василева
26
Загуби за милиарди евро във футбола заради пандемията
Снимка: БГНЕС

Андреа Аниели - президент на италианския футболен гранд Ювентус и шеф и на Асоциацията на европейските клубове, прогнозира, че в следващите 2 години отборите ще натрупат общи загуби в размер на 8,5 милиарда евро заради пандемията от коронавирус.

В същото време консултантската компания „Делойт“ обяви, че оборотът на клубовете ще падне с 2 милиарда евро само заради липсата на публика по стадионите, предаде БНР.

Още по темата

"Най-новите данни от документите показват, че клубовете ще претърпят сериозни загуби в рамките на следващите две години. Те ще бъдат между 6,5 и 8,5 милиарда евро. Около 360 отбора в Европа ще се нуждаят от допълнително финансиране в размер на 6 милиарда евро, независимо дали става дума за заеми или от други източници“, обяви Аниели на специализирания семинар „News Tank Football“, който се провежда онлайн.

В своя доклад „Делойт“ съобщи, че 20-те водещи клуба в Европа за миналия сезон са загубили общо 1,1 милиарда евро, а оборотът им за настоящия шампионат може да падне с 2 млрд. само заради отсъствието на фенове по трибуните.

"Пропуснатите приходи са обусловени от празните трибуни, тъй като липсват феновете, които да пазаруват от клубните магазини, да купуват храни и напитки. Това е елемент от доходите, който често се пренебрегва в анализите или просто е посочен като несъществен. Това обаче е не е така и ще се отрази сериозно на приходите през настоящия сезон", коментира Тим Бридж от известната консултантска компания.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Идеално, да мрът от глад. хич нема да ги мислим празноглавите футболисти.
21
0
 
0
 
! Отговори
Бизнесът "футбо преди 3 години
върви към приключване !Ако някой от "елитните футбалери" остане без 39085работа да ми се обади.Има свободни места за чистачи на входове !
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой по-точно загуби-Меси или Роналдо?
19
0
 
4
 
! Отговори
Тъжен преди 3 години
Горките инфантили ,с татуировките, празните си глави и пълни със стотици милиони портмонета !!! Направо се разплаквам като си помисля , че тази увредена човешка част е толкова засегната от пандемията и че е загубила милиарди !!! Има ли няко кърпичка да услужи? Порой се лее от очите ми ! Горките храчещо,сополиви ,татуирани,ритащи шматки !
18
1
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Е, всичко ще си дойде на мястото, не може някакви ритнитопковци, без каквто и да е умствен капацитет да получават милиони, а на другия полюс, голяма маса от хора да се трудят за жълти стотинки!
17
0
 
5
 
! Отговори
ПАЗАРНА ИКОНОМИКА преди 3 години
Ами.. съкращения, намаляване на заплати, фалити.. Така е, пазарна икономика.
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Super
15
2
 
1
 
! Отговори
До 6 преди 3 години
Фут бол = крак топка - сиреч този спорт носи правилното име,а американският би трябвало да се казва - кaун мишница,А тези, които са против големите заплати - ами пробвайте се и вие!
14
1
 
5
 
! Отговори
мхм преди 3 години
най-простото и малоумно нещо, да гледаш една топла и някакви манекени как я ритат и да хвърляш пари за това, тези хора ще изгният от простотия
13
0
 
5
 
! Отговори
Гост преди 3 години
Да направят най високата заплата на ритнитопковцитр 3000 евро и всичко че се нареди
12
0
 
6
 
! Отговори
Joe преди 3 години
Просълзих се значи...
11
0
 
8
 
! Отговори
Абе преди 3 години
От една страна губят, а от друга печелят чрез резултатите от букмейкърските къщи!
10
0
 
11
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Що за цивилизация е това, в която футболистите, проститутките и прекупвачите са най богатите хора, а богатството е всичко? Хахахаха европейско простолюдие.
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Арабите не могат да си перат парите ли? Защото руснаците са не демократични,а пустинните фараони са върха. Само, че хляба и зрелище вече става безразлично за тълпата, защото няма хляб.Аз не знам какво ми говорят за корупция, като вместо комунистическите предприятия да плащат на отбори, сега лицензирани феодали си препират парите. Домусчиев рева за пари за завод, пък си купи телевизия. Ами да вземем да им събираме пари, че някакви куци коне се заплеснаха на хранилка.
8
0
 
5
 
! Отговори
IQ 2.28 преди 3 години
#закривй
7
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нобеловата награда носи около милион евро. Връчва се за сериозни постижения в науката. Гелосани глезльовци получават милиони на седмица, за да ритат топка?
6
2
 
7
 
! Отговори
Булшит преди 3 години
Да фалира тая безсмислица спорта.
5
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този спорт за който пишете не се нарича футбол.Футбол се нарича само американския футбол.
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още да загубят. Плебса жалее.
3
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мдааа каква тъга.Не милиарди а трилиони са изгубили.Щом могат да плащат по 300-400 милиона за 1 футболист значи не са толкова зле,а?